Relații clienți: 0752 628 836
Program de lucru:
10:00 - 20:00

Comandă mărfuri din Statele Unite ale Americii

Alege un produs

Poți selecta articole din orice magazin virtual din SUA

+ mai mult

Completează formularul

În forma www.shipzee.com, introdu țara, adresa de e-mail și un link cu produsul

Furnizați un comentariu

Comandarea mărfurilor din SUA

În ce țară expediați?
Câmpul pentru țară trebuie completat
Furnizați adresa de e-mail Furnizați link pentru produs
Câmpul pentru link trebuie completat
Cantitate
Câmpul pentru cantitate trebuie completat
Furnizați un comentariu
Limita este 200 Caractere/litere.
Aplicați codul promoțional Cod promoțional
NU A FOST GĂSIT

Treaba ta e gata

În următoarele 24 de ore, îți vom trimite o ofertă care include:

Prețul Produsului
Expedierea
Taxe de import
Livrarea

Întrebări Frecvente despre Asistentul de Cumpărături

Nu. Nu este nevoie să creezi un cont dacă dorești să folosești serviciul Asistent Personal pentru Cumpărături. Cu toate acestea, te poți înscrie pentru a-ți putea ține evidența tuturor comenzilor într-un singur loc.
Nu. Prețul afișat în oferta personală este final, cu toate taxele incluse: taxe vamale, TVA și livrare. Nu vei fi taxat suplimentar după ce pachetul tău sosește în România.
După ce comanda este expediată de la biroul nostru din SUA, ajunge de obicei în România în 7-10 zile lucrătoare cu transportul aerian și în 4-6 săptămâni cu transportul maritim. Vei putea alege tipul de livrare și vei compara prețurile de transport în oferta ce-ți este prezentată. Toate pachetele sunt expediate Joi.
Ofițerii vamali au dreptul să rețină pachetele pentru verificare suplimentară. În astfel de cazuri, termenii standard de livrare pot fi prelungiți.
Ofertele pot fi plătite prin transfer bancar direct prin intermediul sistemului de plăți PaySera, Paypal și cardurile de credit Visă sau MasterCard, precum și cu carduri de debit care au o funcție de plată online activată.

Important : toate ofertele se bazează pe USD. Prețul final în monedă locală va fi calculat de procesătorul tău de plată ales, în baza cursului său de schimb valutar.
Toate pachetele sunt livrate de către curieri la adresa ta.
Da. Când comanda ta este expediată de la biroul nostru din SUA, vei primi un număr de tracking/AWB.
Dacă dorești să primești o singură ofertă pentru mai multe articole, trebuie să adaugi linkuri suplimentare atunci când soliciți oferta. Dacă dorești să primești oferte separate pentru mai multe articole, trebuie să soliciți separat.
Poți furniza informații suplimentare în câmpul "Comentariu"
Dacă pachetul tău a fost deteriorat la livrare, trebuie să contactezi Shipzee Suport în termen de 48 de ore prin trimiterea de e-mail care conține descrierea detaliată, fotografiile pachetului deteriorat, conținutul acestuia și evaluarea pagubelor. Vom deschide un caz pentru a determina cauza și a evalua daunele.
Da. Dacă se pierde comanda în timpul tranzitului, Shipzee va emite o rambursare completă.
Nu. Shipzee este un furnizor intermediar de servicii și nu o companie de producție sau un comerciant cu amănuntul cu anumite bunuri. Defecțiuni de fabricație sau alte defecte care ar putea cauza funcționarea defectuoasă a produsului cumpărat nu reprezintă responsabilitatea Shipzee. Orice cerere de garanție trebuie semnalată direct vânzătorului original.

Important : În cazul în care vânzătorul este de acord să ramburseze integral pentru produsul defect, rambursarea va fi transferată în contul tău numai după ce produsul defect este predat curierului.
Comenzile care nu au fost încă expediate în România pot fi anulate.

Important : dacă vei anula comandă, vor fi aplicate comisioane suplimentare: o sumă fixă ​​de 5% din totalul comenzii, dar nu mai mică decât $ 5. Dacă vânzătorul aplică taxe adiționale de returnare a comenzii, acestea vor fi deduse din suma totală rambursabilă.
Nu. Comenzile care deja au fost expediate în România nu pot fi anulate.
În unele cazuri, ofițerii vamali rețin pachetele pentru verificarea suplimentară. Nu putem influența acest proces în nici un fel. Anularea sau rambursarea parțială nu este posibilă în astfel de cazuri.
Toate transporturile (atât cel aerian și cel maritim) sunt expediate în fiecare zi de Joi.
Prețul produsului poate crește datorită taxelor de vânzări sau costurilor de transport intern din magazin la biroul nostru din SUA. Prețul final al produsului poate fi verificat prin introducerea adresei Shipzee în timpul efectuării plății.
Taxa pe vânzare reprezintă alternativa TVA-ului din Europa. Impozitul pe vânzări se aplică atunci când un magazin online nu are un magazin fizic în Statul în care articolul este expediat.
Serviciile noastre sunt oferite numai persoanelor fizice.
Shipzee Inc este înregistrată în SUA și de aceea nu furnizăm facturi cu TVA. }
Da. Vei primi o chitanță de achiziție prin e-mail la scurt timp după plasarea comenzii.
Nu, pantofii transportați în ambalajul original nu rentează, astfel încât nu sunt expediați în cutiile originale. Dacă este solicitat înainte de a efectua plata, putem trimite pantofii în cutiile originale pentru o taxă suplimentară.
Operațiunile de returnare a banilor se efectuează în termen de 1-3 zile lucrătoare de la data anulării. După încheierea tranzacției de returnare a banilor, banii trebuie să ajungă în contul dvs. în decurs de 1 până la 10 zile lucrătoare, în funcție de metoda de plată pe care o alegeți.

 

Recenzii